ŽUPLJANI U STRAHU Muškarac bajunetom plašio sumještane u Mandeljeni

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Stanovnici Mandaljene su u strahu zbog svog sumještanina koji po noći po ovom mjestu običava paradirati s hladnim oružjem, točnije bajunetom, a zbog čega su pisali i nadležnima da im se pomogne.

On je tako ispod crkve u Mandaljeni nožem probio gumu na vozilu sumještanina, a kasnije je, kako oni opisuju u dopisu upućenom nadležnima, išao i prema crkvi. Poslije je, navode, izvadio nož i usmjerio ga prema obiteljskoj kući gdje se nalazila mlađa ženska osoba.  

Muškarac je nožem u zraku napravio znak križa, a dok je nosio baciti smeće na početak Ulice kardinala A. Stepinca, ovaj muškarac je ponovno viđen s nožem, napisali su sumještani.

Dana 7. veljače, policija je izašla na teren, a muškarac je hospitaliziran na odjelu psihijatrije u Općoj bolnici Dubrovnik, ali stanovnici su i dalje u strahu.

"Ovim putem molimo nadležne službe i institucije i tražimo od nadležnih da se osobi pruži adekvatna pomoć, odnosno potrebno liječenje uz obavezan nadzor i pravilno zbrinjavanje kako ne bi došlo do neželjenih posljedica kad će biti kasno. Mi, stanovnici Mandaljene još jednom vas molimo da poduzmete sve što je u vašoj nadležnosti jer ne želimo živjeti u strahu i strepnji za našu djecu i sve nas" - naveli su sumještani u dopisu kojeg su uputili PU dubrovačko-neretvanskoj, načelniku Ivanu Pavličeviću, PP Gruda, Centru za socijalnu skrb, Općoj bolnici Dubrovnik i Općini Župa dubrovačka.

Iz PU dubrovačko-neretvanske potvrdili su nam da su postupali po prijavi mještanina te da je muškarac hospitaliziran.

"Možemo potvrditi da je Postaja granične policije Gruda prema spomenutom muškarcu postupala 7. veljače ove godine, u poslijepodnevnim satima, i to nakon prethodne dojave građana da muškarac kroz mjesto Mandaljena u Župi dubrovačkoj šeta s hladnim oružjem u ruci. Dolaskom na mjesto događaja potvrđeni su navodi iz dojave. Intervencijom policijskih službenika muškarcu je oduzeto oružje te je, zbog određenih zdravstvenih poteškoća koje je tom prilikom pokazivao, hospitaliziran u dubrovačkoj bolnici.

Spomenuta Policijska postaja je o navedenom postupanju izvijestila nadležni Centar za socijalnu skrb u Dubrovniku sa zahtjevom da, temeljem svojih ovlasti, a u koordinaciji s obiteljskim liječnikom  hospitaliziranog muškarca, poduzmu mjere iz svoje nadležnosti u cilju otklanjanja opasnosti od ponovnog počinjenja sličnih događaja.

Također Vas možemo izvijestiti kako je Postaja granične policije Gruda 15. veljače zaprimila podnesak stanovnika naselja Mandaljena u kojem isti ukazuju na neprimjereno ponašanje spomenute muške osobe, a koji podnesak je, na zahtjev potpisnika, proslijeđen na dalje postupanje nadležnom Centru za socijalnu skrb uz ponovni zahtjev za poduzimanje mjera iz njihove nadležnosti uz iskazanu namjeru za suradnjom u slučaju potrebe za pružanjem bilo kakve pomoći iz nadležnosti rada policije." - stoji u odgovoru.

No, mještanima se ne može garantirati sigurnost. Radi se tu o delikatnoj situaciji, Policija radi svoj posao, dakle intervenira te postupa prema onome što je zatekla licu mjesta, ali potom njezina nadležnost prestaje, a počinje ona liječnička, ali i primarno Centra za socijalnu skrb.

Popularni Članci