Zbog ogromnog požara kod Omiša uhićen muškarac

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HVZ
Policija je uhitila muškarca kojeg dovodi u vezu s velikim požarom kod Omiša

"U odnosu na požar koji je izbio 10.siječnja 2022.godine u večernjim satima na području Lokve Rogoznice, obavljenim očevidom u događaju su utvrđeni elementi kaznenog djela. Muškarac koji se dovodi u vezu s ovim događajem je uhićen i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje", piše policija.

Kako neslužbeno doznaje Index, policija će kriminalističkim istraživanjem pokušati utvrditi je li požar izbio zbog namjernog ili nenamjernog čina uhićenog muškarca.

Požar je lokaliziran sredinom prošlog tjedna nakon što je tri dana harao Lokvom Rogoznicom kod Omiša.  Izgorjelo je 120 hektara mlade i guste borove šume, makije i niskog raslinja.

Požar u Lokvi Rogoznici buknuo je u ponedjeljak nešto poslije 21 sat na predjelu Ivašnjak nedaleko od Omiša, a vatra je zahvatila borovu šumu, makiju i nisko raslinje te je potpomognuta orkanskom burom u jednom trenutku opasno zaprijetila kućama i vikendaškom naselju kod Medića.

Brzom intervencijom više od stotinu vatrogasaca s područja Dalmacije vatra je odbijena od kuća i drugih objekata. Zbog jakog vjetra vatrogascima u pomoć nisu mogli doći kanaderi pa su se snalazili sami.

Popularni Članci