ZATVORENA AUTOCESTA U sudaru triju vozila poginula jedna osoba

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan/Ilustracija
Kod čvora Novigrad na Dobri Autoceste A-1 danas oko 10.30 sati dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, a više ih je ozlijeđeno.

Kako je potvrdila karlovačka policija nesreća se dogodila u traku u smjeru Zagreba, te su u njoj sudjelovala tri vozila, po jedno slovenskih, slovačkih i srbijanskih registracijskih oznaka. Jedan je automobil završio na zaštitnoj ogradi.

Svi ozlijeđeni su zbrinuti u Općoj bolnici Karlovac.

Prema informaciji ravnatelja županijskog Zavoda za hitnu medicinu Perice Vucelića, nekoliko je timova Hitne zbrinulo i u karlovačku Opću bolnicu dovezlo sedam ozlijeđenih osoba, a karakterizacija njihovih ozljeda znat će se nakon medicinske obrade, donosi Jutarnji list.

"Promet autocestom u smjeru sjevera (Zagreba) je obustavljen te se na čvoru Novigrad na Dobri preusmjerava na cestu D-6 (Netretic-Karlovac-Zagreb)", javila je policija.

Slijedi očevid kojim će rukovoditi Bruno Kolaković, zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu.

Hrvatski autoklub je oko 12 sati izvijestio da je kolona na autocesti u smjeru Zagreba duga 10 kilometara.

Zbog prometne je promet u prekidu te se preusmjerava preko čvorova Bosiljevo 1 i Novigrad na državnu cestu DC3 u smjeru Zagreba. U oba smjera vozi se u kolonama, uz zastoje, a u smjeru Zagreba kolona je 10 km, javlja HAK.

O teškoj nesreći su se oglasili i iz Hrvatskih autocesta:

- U teškoj prometnoj nesreći koja se danas oko 11 sati dogodila kod čvora Novigrad u smjeru Zagreba, smrtno je stradala jedna osoba, dok je nekoliko osoba ozlijeđeno.

Uprava i radnici Hrvatskih autocesta iskreno suosjećaju s obitelji stradale osobe te ovim putem izražavamo duboku sućut, a svim ozlijeđenima želimo brz oporavak.

S obzirom na to da je zbog prometne nesreće trenutno autocesta zatvorena za sav promet između čvorova Novigrad i Karlovac te je otežano putovanje na ovoj dionici autoceste A1, molimo za razumijevanje sve korisnike. Sve žurne službe su na lokaciji te ulažu napore da se promet što prije pusti spomenutom dionicom autoceste.

Također molimo korisnike, kojima je za cilj putovanje prema Zagrebu, da ukoliko su u mogućnosti ne kreću na put dok se situacija na autocesti ne stabilizira, kako se ne bi stvarali zastoji i dodatne kolone vozila u prilazu naplatnim postajama te na samoj dionici.

Zadnjih dana, svjedoci smo čestih prometnih nesreća te apeliramo na sve korisnike da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća, stoga se odgovornom vožnjom jedino može stići sigurno do cilja, poručuju iz Hrvatskih autocesta.

Popularni Članci