ZAPOSLENICE OPLJAČKALE BANKU? Doznajemo, u tijeku istraga milijunske krađe u Metkoviću

Autor: Alena Hadžić Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Dubrovački dnevnik doznaje kako je opljačkana poslovnica Raiffeisen banke u Metkoviću.

Kako tvrdi neslužbeni izvor dvije zaposlenice ukrale su vrijednost od sedam milijuna kuna, u novcu i zlatu. Za Dubrovački dnevnik informaciju je komentirao Ozren Tabaković iz ureda za odnose s javnostima Raiffeisen banke koji tvrdi kako je došlo isključivo do otuđenja gotovine.

"Vezano uz internu pronevjeru novca u poslovnici Raiffeisen banke u Metkoviću, ovim putem potvrđujemo da je došlo do otuđenja većeg iznosa novca iz trezora poslovnice.

Provođenjem interne kontrole stanja u trezoru, otkrivene su nepravilnosti, te su odmah po saznanju, pokrenute interne procedure, ali i istražne radnje pravosudnih tijela RH protiv osumnjičenika. 

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela pronevjere, te zbog činjenice da smo podnijeli kaznenu prijavu, nismo u mogućnosti komentirati detalje istrage kao niti osobne podatke o osumnjičenicima za ovo kazneno djelo. Također, ovim putem bismo zamolili predstavnike medija za razumijevanje, jer se radi o sredini u kojoj su stanovnici blisko povezani, te nikako ne bismo voljeli da ova priča u još većoj mjeri ima dodatan negativan utjecaj na obitelji i bliske osobe osumnjičenika," odgovorio je Tabaković. 

Istraga se provodi, potvrdili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, no nisu otkrili detalje.

Kriminalističko istraživanje je pokrenuto prije nekoliko dana i provodi se u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom. 

Popularni Članci