test

VOZAČ JE POKUŠAO POBJEĆI! Policija objavila nove detalje zapljene 20 kila kokaina, objavljene i fotografije

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska objavila je detalje zapljene gotovo 20 kilograma kokaina na graničnom prijelazu Gornji Brgat, uz fotografije. 

"U sklopu pojačanih aktivnosti koje se provode u mjesecu borbe protiv ovisnosti policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko neretvanske kod državljanina BiH pronašli su gotovo 20 kg kokaina.

Naime, u srijedu, 22. studenoga, u 17,30 sati, s namjerom izlaska iz  Republike Hrvatske u pravcu BiH, u blizini MCGP Gornji Brgat, pristupilo je osobno vozilo čeških nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine u dobi od 35 godina.

Obzirom da je službeni policijski pas za detekciju droga u trenutku kontrole reagirao, a vozač pokušao pobjeći, u čemu su ga spriječili policijski službenici, posumnjalo se na krijumčarenje droge te je zatražen nalog za pretragu vozila.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku vozilo je detaljno pretraženo kada je u posebno izrađenom prostoru, ispod stražnjeg sjedala koji se otvara pomoću elektromagnetne brave, pronađeno 17 pakiranja s ukupno 19,300 kg kokaina visoke čistoće, kojeg je u namjeri stjecanja znatne imovinske koristi, osumnjičeni prevozio u jednu od balkanskih zemalja radi dalje preprodaje.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a državljanin BiH uhićen i uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske", stoji u priopćenju policije. 

Popularni Članci