VIDEO Mladića i djevojku vukli po tlu i šamarali

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Video na kojem riječki policajci tuku mladića i djevojku, šamaraju ih i vuku po ulici pojavio se na Youtube-u, a snimljen je jučer, 1. ožujka, i to pola sata nakon mirnog prosvjeda.

"I tamo su nas napali. Prvo su dvojica u civilu potrčala i vukli i čupali dečka koji je, kad su ga ščepali, počeo vikati 'upomoć'. Mi smo se okrenuli, neki su ga ulovili da ga ne odvuku, na to je stado policije odnekuda dotrčalo i počelo je, ovo što vidite na videu. Cura koja je na videu nije pijana, nije popila kap alkohola. Nije pubertetlija, nego odrasla osoba sa velikim srcem i dušom. Dečko s početka opisa videa je njen dečko pred kojeg je stala i rukama ga obuhvatila iza sebe. To je sve šta je ona "napravila". Bacili su ih na pod, čupali, šamarali. Jedino što su "krivi" je to što su se grčevito držali jedno za drugo dok su ih policajci maltretirali.

Curu je policajac ošamario više puta, nakon toga se opirala i mlatila nogama. Nisu napali samo njih, nego i djevojku od 19 godina, koja je plakala, vikala i molila da je puste. Nekoliko nas je ostalo snimati što više možemo, da pustimo u javnost i da ljudi saznaju što se događa u ovom našem prekrasnom svijetu.

Cura i dečko koji su napadnuti, ničim ovo nisu izazvali, osim, možda jednim činom. sram ih bilo, na prosvjedu su na megafon pjevali: Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može. Sram ih bilo, tako pjevati, je li tako, ljudi? Da, ovo je "slobodna zemlja", draga nam i mila. Mi smo ti koji su zarobljeni, ali samo u svojim ograničenim umovima", stoji u opisu videa.

"Jeste li vi poludjeli, što vam je? Zašto ovo radite?", čuje se na snimci. Osim toga, mladić je zapomagao i vikao: “Ne lomite joj noge!” Policija je za Index.hr komentirala kako nije bilo prekoračenja sile.

Dubrovački dnevnik / Index.hr
 

http://

Popularni Članci