Vatrogasci se opraštaju od tragično preminulog Gorana Komlenca: Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Jučer je u akciji gašenja požara otvorenog prostora na području Orašca – Gromače kod Zatona smrtno stradao jedan vatrogasac.

Smrtno je stradao pripadnik postrojbe JVP Dubrovački vatrogasci 42-godišnji Goran Komlenac iz Orašca. Tu informaciju je potvrdila i Hrvatska vatrogasna zajednica. Napisali su kako je istraga o uzrocima stradavanja u tijeku te će po završetku istrage informacije biti poznate javnosti.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut povodom ovog tragičnog događaja.

"U ovim teškim trenucima za hrvatsko vatrogastvo u ime Hrvatske vatrogasne zajednice i svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut obitelji i kolegama prerano preminulog vatrogasaca. Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio", poručio je Tucaković.

Brojni vatrogasci i kolege putem društevenih mreža opraštaju se od Komlenca, a javne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva iz županije na svojim Facebook stranicama izražavaju tugu i žaljenje.

I članovi Facebook grupe Branitelji Dubrovnika opraštaju se od Gorana Komlenca.

"Tužan je danas dan u Orašcu i okolici, poginuo vatrogasac sin našeg branitelja pok.Dragana Komlenca sinoć na požarištu na Ljubču, nek ti je Gorane vječna slava i hvala, počivaju u miru Božijem", stoji u objavi.

"Vatrogasac, kolega i veliko srce od čovjeka. Počivaj u miru Gorane. Obitelji, prijateljima i kolegama iskrena sućut. Ostanite jaki, trebamo vas!", napisala je pročelnica Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Ana Miličić.

"Iz pijeteta prema tragično preminulom kolegi vatrogascu otkazujemo zabavu zakazanu za četvrtak 4.8. Obitelji i prijateljima našeg Gorana izražavamo duboku sućut!", poručio je Emilio Puljizević, predsjednik Mjesnog odbora Zaton.

Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica oprostila se od Gorana na službenoj Facebook stranici

"Sinoć nas je tragično napustio kolega iz JVP Dubrovački vatrogasci – Goran Komlenac. Stradao je na intervenciji braneći područje Orašca – Gromače. Goran Komlenac nam je bio i više od kolege, on je bio prijatelj koji je rado dolazio u Veliku Goricu na Firecombat natjecanje u organizaciji naše postrojbe. U svakom je dolasku u Veliku Goricu ostavio trag, produbio prijateljstvo i svojom vedrinom širio smijeh i pozitivno ozračje. Obitelji i prijateljima, kolegama iz JVP Dubrovački vatrogasci, DVD-a Orašac, izražavamo duboku sućut zbog neizmjernog gubitka. Dragi Gorane, počivaj u miru!", napisali su.

Podsjetimo, jučer je više od šezdeset vatrogasaca s dubrovačkog područja, uz pomoć četiri kanadera, skoro cijeli dan nadljudskim naporima gasilo vatru koja se širila područjem Orašca – Gromače kod Zatona. Obranuli su kuće kod Ljubača, požar stavili pod kontrolom i cijelu noć dežurali.

Tijekom gašenja požara poviše Zatona smrtno stradao dubrovački vatrogasac

Popularni Članci