Vatra u Trebinju guta sve pred sobom, i dalje prijeti opasnost prelaska u Hrvatsku, teren miniran

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Požarna linija koja s područja Trebinja ide prema Hrvatskoj duga je više od 25 kilometara, potvrđeno je Srni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinci Trebinje.

Zapovjednik trebinjskih vatrogasaca Danko Vuković rekao je da je požarna linija "ispresijecana" i da su vatrogasci uspjeli na pojedinim mjestima lokalizirati požar, javlja Trebinje danas. 

Požar je izazvao udar groma na području sela Potkraj na Zupcima, kod Trebinja. Gori trava, nisko rastinje i šuma. Vuković je naveo kako se na jednom mjestu vatra spustila do dvije-tri kuće, koje brane vatrogasci. Vatra se širi na mjestima gdje je gusta šuma zbog čega vatrogasci ne mogu prići. Kaže također da krak požara još nije stigao do Hrvatske, te da će se na tom području, koje je minirano, samo spašavati električni stupovi.

Iako za hrvatske krajeve trenutno nema opasnosti, hrvatski vatrogasci ipak prate situaciju koja bi se mogla pogoršati u slučaju okretanja vjetra, rekao je Simović.

"Problem je jedino što tijekom jutra dođe dim na područje Konavala, Župe i Dubrovnika. Poslijepodne opet idem gore, požar ćemo nadzirati da nam ne daj Bože stvori problem ako se vjetrovi okrenu", rekao je Simović.

Popularni Članci