Policija o dvostrukom ubojstvu u Pločama: Usmrćeni su iz više hitaca, maloljetnik na putu do škole (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević i voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko- neretvanske Zoran Tikvica održali su konferenciju za medije na temu dvostrukog ubojstva koje se danas, oko 8:00 sati, dogodilo u Pločama. 

Podsjetimo, osumnjičenik Milenko Radulović je uhićen u Opuzenu, a osumnjičen je kako je ubio svog brata, 52-godišnjeg Mitra Radulovića i 16-godišnjeg sina svog susjeda. Osobe su ubijene na dvije različite lokacije, Radulović kod deponija u industrijskoj zoni Ploča, a maloljetni M.A. ispred crkve. Ubijeni su iz vatrenog oružja.  

„U zadnjih 10 godina na području PU DN evidentirano je 12 ubojstava što u pokušaju, što izvršeno, svih 12 je riješeno, a na području Ploča evidentirana su takva tri djela,“ istaknuo je na samom početku Pavličević te nadalje govorio o samom događaju u Pločama.

„Postojao je rodbinski odnos između žrtve rođene 1971. i počinitelja rođenog 1975. godine, oboje su bili evidentirani u policijskim evidencijama,“ istaknuo je dodavši kako su evidentirani sukobi između dvojice prije više od 15 godina.

„Postoji i mala veza između počinitelja i žrtve, malodobne osobe rođene 2005. godine. Roditelji maloljetne osobe donedavno su bili susjedi, među njima se dogodio jedan sporan događaj koji je policija procesuirala prije više od osam godina,“ istaknuo je Pavličević dodavši kako su policijski službenici nakon dojava nastavili intenzivan rad unutar Ploča i šire, a nešto iza 8.30 sati uočili su vozilo koje se dovodi u vezu s počiniteljem.

„Uhitili su počinitelja pri čemu su dva policijska službenika ispalili hice u zrak jer je osoba bila naoružana s automatskom puškom,“ rekao je.

„Žurno su reagirali, pokazali su visoku spremnost i profesionalnost, s obzirom na to kako je počinitelj imao automatsko oružje, vjerojatno je spriječena daljnja i veća tragedija od one koja se dogodila,“ dodao je.  

Tikvica je kazao kako su između 7:50 i 8:05 sati zaprimili više dojava građana da se na dvije odvojene lokacije čula pucnjava.

„Žurno se reagiralo, na tim lokacijama su pronađena dva tijela,“ rekao je dodavši kako se radi o mjestima udaljenima dva kilometra zračne linije. Na magistrali D8 u Opuzenu su zatekli Yugo bijele boje koji se dovodi u vezu s počiniteljem, gdje je upućena prva policijska patrola i zatekla mušku osobu s automatskim oružjem.

„Maloljetnik je usmrćen prvi na putu do škole, druga žrtva nedugo nakon toga na svom radnom mjestu na kojem se bavi prodajom sekundarnih sirovina,“ izjavio je Tikvica dodavši kako su oboje usmrćeni iz više hitaca.

U tijeku je pretraga vozila i stana kojim se počinitelj koristio.  

Odgovarajući na novinarska pitanja, Pavličević je kazao kako imaju određena saznanja o motivima s kojima zbog izvida koji traju ne mogu u javnost, ali kako su oni, po njihovom nahođenju, minorni. 

IBM/PS 

Popularni Članci