'

UŽASNA TRAGEDIJA Rampa trajekta prikliještila mornare Jadrolinije, trojica su poginula

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dino Stanin/PIXSELL
Strašna nesreća dogodila se u nedjelju oko 15 sati u trajektnom pristaništu u Malom Lošinju.

Kako je priopćila PU primorsko-goranska, koja je dojavu o nesreći dobila oko 15.10 sati, na rivi u Malom Lošinju smrtno su stradale tri osobe, dok je jedna osoba ozlijeđena. Prema prvim informacijama osobe su stradale prilikom pada rampe motornog broda "Lastovo". Trajekt je u 16 sati trebao isploviti prema Zadru. Na mjestu događaja slijedi očevid kojim rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice iz Rijeke.

- Čuo se tresak i zapomaganje. Naša postrojba je uz pristanište i trojica vatrogasaca odmah su pohitala prema trajektu. Nažalost, trojicu mornara rampa je bila poklopila i nisu im mogli pomoći. Jedan ozlijeđeni pao je u more i vatrogasci su pomogli djelatnicima Hitne pomoći. Kako smo čuli, ozlijeđeno mu je rame i kuk, ali nije nam poznato kako je dospio u more - rekao je za Jutarnji list zapovjednik JVP-a Lošinj Mirko Kajkara.

Dodao je i kako je prizor na mjestu nesreće bio stravičan i da su i vatrogasci koji su navikli na teške nesreće ostali šokirani onime što su vidjeli.

Teško ozlijeđena osoba, doznaje Jutarnji, helikopterom je prebačena u riječku bolnicu te je u trenutku primitka bila u stabilnom stanju.

Fotografija ne prikazuje navedeni događaj, već je ilustrativne prirode

Popularni Članci