test

UŽAS NA POPULARNOM ODMARALIŠTU Dvojica maskiranih mamila djecu iz Korčule u crni Mercedes

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Boris Scitar/Pixsell
Tri razreda učenika četvrtih razreda Osnovne škole "Petar Kanavelić" iz Korčule jučer su se autobusima vraćali s terenske nastave iz Gorskog kotara, a tijekom zaustavljanja na autocestovnom odmorištu "Zir" u Lici, gdje se nalazi i restoran "Macola", dvije starije muške osobe nudile su djeci novac kako bi ih krcali u automobil.

Roditelji su u šoku, učenici uznemireni, jer ono što se inače događa u filmovima, jučer se dogodilo njihovoj djeci. Kako su nam ispričali roditelji četvrtaša kojima su se obraćali nepoznati muškarci, jedan od dvojice nasrtljivaca imao je crnu kapuljaču duboko navučenu na lice, a obojica su pokušavali dječake i djevojčice namamiti u crni automobil marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka.

- Nudili su im novac, po 10 ili 20 eura, najprije su vabili dječake, govorili su im dođi, pokazat ću ti automobil, ali dječacima je to bilo sumnjivo pa su ih odbili. Onda su krenuli na djevojčice - priča za Slobodnu Dalmaciju roditelj jednog od korčulanskih školaraca.

Kako doznajemo od jedne majke, njezinu djevojčicu su potezali za ruku uvjeravajući je da uzme novac i sjedne u vozilo, drugi roditelj kaže kako su njegovu djevojčicu uhvatili za rame ne bi li je na silu ugurali u automobil, ali im se srećom otrgnula.

- Jednu su djevojčicu uhvatili za rame i pitali je "Ej curo, dođi sa mnom!". Drugoj su djevojčici govorili "Sjedni s nama u auto, povest ćemo na koje god mjesto na svijetu želiš", a u rukama su imali puno novčanica od 10 i 20 eura. Dječaci su pitali jednog od njih da skine kapuljaču i pokaže lice, ali odbio je - prepričavaju roditelji što su čuli od djece.

- Jedan je dječak radnicu na odmorištu pitao tko su ti tipovi, a ona mu je navodno prišapnula, bilo bi vam najbolje da uđete u autobus i maknete se odavde. Po tome ispada da su te osobe ljudima poznate od prije, kako oni, tako i njihove kriminalne radnje - zaključuju za Slobodnu Dalmaciju uznemireni Korčulani.

Popularni Članci