Uhićeni s heroinom ulične vrijednosti preko dva milijuna kuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Trojica Albanaca uhićeni su jučer na međunarodnom graničnom prijelazu Karasovići kada je u vozilu pronađeno osam paketića heroina težine gotovo pet kilograma. Ulična vrijednost zaplijenjene droge doseže 2 milijuna kuna.

Ulaznoj graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići, jučer, 19. veljače oko 11.40 sati, pristupio je osobni automobil albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak, a u kojem su se kao putnici nalazili 26-godišnjak i 21-godišnjakinja, svi državljani Albanije.

Tijekom obavljanja granične kontrole suradnjom policijskih službenika Policijske postaje Gruda i djelatnika mobilne jedinice carine uočene su preinake u prostoru bočnog praga automobila zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga automobila kada je u prostoru desnog bočnog praga pronađeno 8 paketića oblijepljenih samoljepljivom trakom u kojima se nalazio heroin, ukupne težine 4, 52 kg.

Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjenog heroina procjenjuje se na oko milijun kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od preko dva milijuna kuna.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, trojica državljana Albanije su jutros, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
 

Popularni Članci