test

DOZNAJEMO! Uhićen 'hodač za djecu' i neretvanski aktivist, opljačkao banku u Opuzenu, locirali ga u Neumu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Suradnjom policijskih službenika Republike Hrvatske i policijskih službenika Bosne i Hercegovine  sinoć je na području Neuma u Bosni i Hercegovini, lociran i uhićen 41-godišnji muškarac koji se sumnjiči za kazneno djelo razbojništva počinjeno jučer u Opuzenu, izvijestili su iz Policijske uprave dubrovačko neretvanske. 

Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako je riječ o Ivu Matičeviću, predstavniku građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve. Matičević je pozornost javnosti privukao početkom ove godine kad se pješice uputio prema Zagrebu kako bi upozorio, kako je tada kazao, na nerješavanje ključnih problema u sustavu zdravstva na području doline Neretve, a nakon smrti dječaka Gabrijela Bebića iz Metkovića. Već je bio osuđen, i to zbog krijumčarenja kokaina i marihuane. 

U izvješću PU DN stoji kako je muškarac lociran u Neumu. 

"Naime, jučer, 15. lipnja, oko 12 sati, u bankarskoj poslovnici u Opuzenu muška osoba je, uz prijetnju djelatnicima poslovnice, otuđio novčani iznos od 47 tisuća kuna, nakon čega je napustio mjesto događaja udaljivši se u nepoznatom pravcu. U trenutku razbojništva u poslovnici nije bilo građana, već samo troje djelatnika od kojih nitko nije ozlijeđen. 

Prikupljenim operativnim saznanjima, vrlo brzo nakon samog događaja, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Metković utvrdili su da je počinitelj ovog kaznenog djela 41-godišnji državljanin Republike Hrvatske koji je, neposredno nakon počinjenja kaznenog djela, napustio područje Republike Hrvatske u pravcu Neuma, Bosna i Hercegovina. 

U suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Čapljina i Policijske postaje Čapljina 41-godišnjak je već sinoć lociran u objektu smještaja u Neumu gdje je uhićen. 

Temeljem naloga Tužiteljstva Bosne i Hercegovine tijekom današnjeg dana pretraženo je vozilo i objekt smještaja koje je koristio osumnjičeni gdje je pronađen veći dio otuđenog novca. 

Osumnjičeni 41-godišnjak se trenutno nalazi u Istražnom centru u Bosni i Hercegovini te slijedi postupak njegovog izručenja Republici Hrvatskoj gdje će, uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo „Razbojništvo“, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske," stoji u priopćenju PU DN. 

Popularni Članci