Koncerti DSO-a na malim ekranima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Posljednji mjesec prošle godine Dubrovački simfonijski orkestar svoje je koncerte preselio na male ekrane i društvene mreže kako bi u pandemijskim uvjetima što lakše došli do svoje publike i kako bi publika koncerte mogla pratiti iz udobnosti svojih domova.

U ovom razdoblju dubrovački simfoničari priređuju još nekoliko takvih koncerata, a dva su pred nama. Naime, DSO će tradiciju održavanja koncerta u povodu Feste sv. Vlaha ove godine donijeti putem televizije i društvenih mreža. U subotu, 30. siječnja na Libertas TV-u od 20.30 sati, moći će se pratiti koncert Gudačkog komornog sastava DSO-a pod ravnanjem maestra Ivana Huta, snimljenog u crkvi Male braće u prosincu te dosad neprikazanog. Na programu ovog koncerta su Dubrovačka suita za gudače L. M. Rogowskog, Tri pjesme za tenor i gudače Josipa Hatzea (u obradi Pavla Dešpalja) i Elgarova Serenada za gudače. Solist na koncertu je tenor Roko Radovan.

Nadalje, u utorak 2. veljače, također na Libertas TV-u prikazivat će se koncert Puhačkog komornog sastava DSO-a pod ravnanjem Ivana Huta od 21 sat. Koncert je snimljen u Lazaretima, a uz prizore Grada, gledatelji će moći uživati u sljedećem programu: Partita u Es duru F. Krommera; „Spinning room“ Iz češke šume A. Dvořáka, Dan vjenčanja u Troldhaugenu E. Griega te Uvertira u C duru u talijanskom stilu F. Schuberta.


Koncerti u produkciji DSO-a, Libertas TV-a i Play Production-a će se, osim na Libertas TV-u, emitirati i na Facebook stranici Libertas TV-a i DSO-a.

Popularni Članci