'

U padu s električnog romobila teže ozlijeđeno dijete, zadržano u OB Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Jučer, 8. srpnja, oko 14,20 sati, u Dubrovniku maloljetno dijete je upravljalo osobnim prijevoznim sredstvom - električnim romobilom, ne koristeći pri tom zaštitnu kacigu na glavi.

Dijete se kretalo kolnikom ulice Žrtava s Dakse te je na ravnom cestovnom potezu, zbog neprilagođene brzine, izgubilo nadzor nad upravljačem romobila s kojim je palo na kolnik i nastavilo nekontrolirano kretanje po kolniku uslijed čega je zadobilo teže tjelesne ozljede.

Nakon ukazane liječničke pomoći dijete je prevezeno u dubrovačku bolnicu gdje je zadržano na daljem liječenju.


ŠTO KAŽE ZAKON?

Električne romobile ne smiju voziti djeca mlađa od 14 godina!

Na električnom romobilu smije se prevoziti samo osoba koja s njim upravlja i pri tom mora na glavi nositi zaštitnu kacigu.

Dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom u smjeru kretanja, a u slučajevima da biciklistička staza ili traka ne postoje, mogu se kretati površinama namijenjenim za kretanje pješaka te zonama smirenog promet, a iznimno dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina kretanja ograničena na 50 km/h ili manje i gdje je to dopušteno prometnim znakom krećući se što bliže desnom rubu kolnika.

Popularni Članci