U nesreći na Mljetu smrtno je stradao Josip Wagner, kapetan broda Aurora

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Josip Wagner, kapetan broda Aurora koji je potonuo nakon sudara s brodom Ilirija u najvećoj hrvatskoj pomorskoj nesreći u novijoj povijesti, muškarac je koji je smrtno stradao jutros u Prožurskoj luci na Mljetu. 

Kako su izvijestili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, rano jutros oko 6 sati, na otoku Mljetu došlo je do slijetanja osobnog vozila u more. U ovom događaju, smrtno je stradao 79-godišnji hrvatski državljanin, dok njegova 78- godišnja suputnica, nije ozlijeđena.

Wagner je bio kapetan broda 'Aurora' koji je potonuo 6. svibnja 1992. godine uz samu grušku obalu. Tom prilikom su smrtno stradala desetorica putnika, među kojima je bilo troje male djece. Jadrolinijin trajekt "Ilirija“ koji je dolazio iz Rijeke  uplovljavao je u luku. Iz tadašnjeg okupiranog Cavtata, Atlasovom "Aurorom“ u Dubrovnik je putovalo 96 putnika i članova posade. Nakon sudara Aurora je potonula u samo nekoliko minuta. U pomoć unesrećenima priskočili su posada i putnici broda 'Ilirija', pripadnici Hrvatske ratne mornarice, bolničko osoblje i mnogobrojni građani koji su se u tom trenutku našli u blizini mjesta događaja.

Kako je kazala Luce Popović, preživjela s 'Aurore', kapetan broda Wagner posljednji je napustio brod koji je tonuo. 

Dubrovački dnevnik obitelji izražava iskrenu sućut. 

Popularni Članci