U dvije prometne nesreće dva motociklista teže ozlijeđena, jednog udario alkoholizirani vozač

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
U dvije prometne nesreće koje su se tijekom jučerašnjeg dana dogodile u Zatonu i Dubrovniku teže su ozlijeđena dva motociklista.

Prva prometna nesreća se dogodila u jutarnjim satima u mjestu Zaton kada je 42-godišnjak, upravljajući motociklom dubrovačkih registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet državnom cestom D-8, na mjestu gdje se promet odvija pomoću semafora, oduzeo prednost prolasku motociklu njemačkih registarskih oznaka koji se u koloni vozila kretao dok mu je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo, zbog čega je došlo do sudara ova dva motocikla. 

Uslijed sudara, oba motocikla su pala na kolnik, a teže ozlijede zadobio je 42-godišnji motociklist koji je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Druga prometna nesreća se dogodila u popodnevnim satima u Ulici branitelja Dubrovnika, kada je 67-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 0,69 g/kg, prilikom skretanja preko neisprekidane linije, prednjim dijelom vozila udario u motocikl dubrovačkih registarskih oznaka kojim je u tom trenutku, vršeći radnju nepropisnog pretjecanja kolone, upravljao 18-godišnjak. Uslijed udara, motocikl je udario u zaustavljeni automobil, a potom i u ogradu. 

U ovoj prometnoj nesreći teže ozlijede zadobio je vozač motocikla koji je također zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici. 

Popularni Članci