test

U BiH podignuta optužnica protiv osmorice zbog prodaje droge, kupovali nekretnine na području Ivanice, Mostara i Brčkog

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Matea Dautović/Facebook
Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv osam osoba zbog organiziranog kriminala, neovlaštenog međunarodnog prometa opojnih droga, pranja novca i korupicije.

Ratković Saša, zv. ”Sale”, rođen 1991. godine u Trebinju,  državljanin BiH i Srbije; Supić Dragan, rođen 1974. godine u Derventi, državljanin BiH i Srbije; Vidaković Tomislav, zv. ”Tomo”, rođen 1990. godine u Dubrovniku, državljanin BiH; Rakić Vladica, rođen 1981. godine u Beogradu, državljanin Srbije; Stjepić Vasilije, zv. ”Profa”, rođen 1967. godine u Brčkom, državljanin BiH i Švedske; Blagojević Mitar, zv. ”General”, rođen 1986. godine u Foči, državljanin BiH; Čalija Miroslav, rođen 1975. godine u Mostaru, policijski djelatnik MUP-a HNK, državljanin BiH i Šiniković Dražen, rođen 1980. godine u Konjicu, državljanin BiH koji su kao optuženi u pritvoru.

"Optuženi se terete da su, djelujući kao organizirana kriminalna skupina i pripadnici skupine koja je djelovala na području BiH, zemalja regiona, EU i Južne Amerike, uz korištenje kriptiranih aplikacija za komunikaciju, činili kaznena djela neovlaštenog međunarodnog prometa velikih količina opojnih droga kokain i marihuana, stjecanje velike nezakonite imovinske koristi, pranje novca, krivotvorenje isprave i druga kaznena djela.

U optužnici se navodi da su optuženi nakon stjecanja velike nezakonite imovinske koristi stečene prodajom velikih količina opojne droge kokain i marihuana, novac ulagali u kupovinu zemljišta, izgradnju objekata, najviše na području Ivanice, Mostara i Brčkog, zatim kupovinu vozila i drugih dobara. Tužiteljstvo BiH zatražilo je blokiranje identificirane pokretne i nepokretne imovine radi osiguranja zabrane otuđenja tijekom postupka", navedeno je na internetskim stranicama Tužiteljstva. 

"Optuženi su se koristili vršenjem koruptivnih kaznenih djela kako bi vršili krivotvorenje dokumenata za neometano međunarodno kretanje članova organizirane kriminalne skupine, pri čemu su zloupotrebljavani policijski kapaciteti, a optuženi policijski djelatnik tereti se da je pomagao optuženima davanjem informacija o policijskim aktivnostima, kao i u kaznenim djelima pranja novca i kupnje nekretnina", navedeno je.

Popularni Članci