TRAGIČNA SMRT IVANE OBAD Ni nakon četiri godine ne nazire se presuda, spisi kod sudskog vještaka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: facebook
Suđenje Marinu Čolaku i Daliboru Opačku, optuženima za prometnu nesreću u kojoj je poginula Dubrovkinja Ivana Obad, počelo je prije nešto više od godine dana na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu, no još se ne nazire presuda.

Kako je odgovoreno na upit Dubrovačkog dnevnika, određeno je provođenje novog prometnog vještačenja te se spis trenutno nalazi kod stalnog sudskog vještaka radi izrade pisanog nalaza i mišljenja. Posjetimo, tužiteljstvo je zatražilo novo prometno vještačenje jer prethodnim nije bilo zadovoljno. Nije poznato kad bi otprilike trebao biti dovršen dokazni postupak, a rasprava zaključena te donesena presuda.

Čolak i Opačak pred Sudom su se izjasnili kako se ne osjećaju krivima za smrt mlade studentice nakon koje se raspalo njihovo prijateljstvo te sada prebacuju krivnju jedan na drugoga.

Stravična nesreća se dogodila 2010. godine kod čvora Bosiljevo. Iako je optužnica zaprimljena u travnju 2012. godine, spis je završio na zagrebačkom sudu jer na karlovačkom nije bilo pomaka u procesu.

Prema optužnici, Čolak je vozio Ferrari pretjecajnom trakom brzinom od 188 kilometara na sat te je počeo prelaziti iz pretjecajnog traka u desni prilikom čega je zapriječio prolaz Opačku koji je Nissanom brzinom od 210 kilometara na sat pretjecao Čolaka. Tada je udario u bočni dio Ferrarija koji je sletio s ceste i zapalio se. Čolak tvrdi kako između njega i Opačka nije bilo dogovora da se utrkuju automobilima, premda se na internetu pojavio videozapis koji bi mogao ukazivati na suprotno.

Popularni Članci