test

TJEDAN NA PROMETNICAMA Preko 500 vozača "fasovalo" kaznu, najviše zbog brzine i tipkanja na mobitel

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže i dvije lakše ozlijeđene, dok su s materijalnom štetom zabilježene također tri prometne nesreće

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 519 represivnih mjera od kojih u policiji izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 173 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 45 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 9 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirana je 51 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 33 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 43 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - napisali su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Popularni Članci