'

TJEDAN NA PROMETNICAMA Ispisano preko 900 kazni, evo koji su najčešći prekršaji evidentirani u proteklih sedam dana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno, dok su s materijalnom štetom zabilježene tri prometne nesrećem, izvijestili su iz PU dubrovačko-neretvanske

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 912 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 364 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 71 mjera je poduzeta prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 26 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 38 osoba.

"Od ostalih prekršaja izdvajamo 87 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 104 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", napisali su iz PU dubrovačko-neretvanske. 
 

Popularni Članci