SUKOB PORED BOLNICE Član Mladeži HDZ-a i MMA borac udarao 17-godišnjaka gdje god je stigao, reagirao i Franković: "Bit će pokrenut stegovni postupak, osuđujem bilo kakav oblik nasilja"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
O slučaju pretučenog 17-godišnjaka za medije su progovorili njegovi majka i otac, a na sve je reagirao i gradonačelnik Mato Franković

Dubrovačka policija jutros je poslala priopćenje u kojem navodi da je završeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja kako je 31-godišnjak počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede na štetu maloljetne osobe i to prošli petak tijekom jutarnjih sati. Kako su naveli iz policije, dojava o slučaju stigla je iz Opće bolnice Dubrovnik, gdje je mladić rekao da je do ozljeda došlo prilikom tučnjave. Postupajući po zaprimljenoj dojavi, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako su prethodno tog dana, dvojica spomenutih mladića na istom mjestu, šetali svoje pse bez povodca, kada je došlo do sukoba između pasa, a potom i sukoba između vlasnika pasa. Tijekom sukoba maloljetnik je zadobio teške tjelesne ozljede, a stariji lakše te su obojica zbrinuti u dubrovačkoj bolnici. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede 31-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, 23. ožujka predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, nakon čega mu je određeno zadržavanje u istražnom zatvoru do mjesec dana.

O slučaju su za medije progovorili roditelji maloljetnika, a otkriveno je i da je spomenuti 31-godišnjak Domagoj Kaznačić, MMA borac i član Gradske organizacije Mladeži HDZ-a Grada Dubrovnika, prenosi Index prema informacijama oca.

"Poslao sam dijete da prošeta psa. Iza dubrovačke bolnice ima šuma i tamo je pustio malog psa da se istrči. U nekom grmu bio je i Kaznačićev pas. Psi su se posvađali, Kaznačić je navalio na našeg psa i nekoliko puta ga udario. Sin ga je pitao je li normalan i zašto udara psa, a ovaj je nasrnuo na njega", ispričao im je potreseni otac.

"Kaznačić je iznerviran udario mog sina šakom u glavu. On je bivši MMA borac, a sin mi ima 17 godina. Pao je na pod, a kad se počeo dizati, ovaj ga je krenuo udarati šakama, koljenima, čime god je stigao. Nakon što se opet pokušao dignuti, počeo ga je gušiti. Ugrizao ga je za čelo i ruku, gdje ima velike podljeve. Iz bolnice su istrčale sestre i liječnice, počele su vikati, no on ga nije htio pustiti ni uz svu tu galamu, stalno se vraćao na njega. Sin je ostao na podu plačući. Zadržan je u bolnici od petka do ponedjeljka, ima potres mozga, lom prsta na nozi i mnoge podljeve po glavi i tijelu", kaže otac.

Odmah nakon događaja njihovog je sina ispitala policija, a tog je jutra i Kaznačić ispitan i priveden. "Osim njega, ispitane su i sestre i liječnice. Rekle su nam da Kaznačić nije pokazao nikakvu empatiju ni ništa. Rekle su i da bi se s njim trebala pozabaviti neka stručna osoba. Mi smo u strahu, on će izaći za mjesec dana i što onda?" pita se otac pretučenog mladića.

MAJKA: "ODUZELE SU MI SE NOGE"

Za Jutarnji list progovorila je majka ozlijeđenog maloljetnika, kazavši da je "sin mislio, najiskrenije, da je gotov. Dodala je da su u mu u pomoć priskočile djelatnice obližnjeg ureda za mentalno zdravlje i ovisnost.

"Te hrabre žene zatekle su sina u grmlju kako se skriva i štiti dok ga taj čovjek udara. Vikale su mu: ‘Pusti ga! Pusti dijete!‘ te su u jednom trenutku tijelom stale između njih dvojice da mi zaštite dijete. Tko zna bi li moj sin bio danas živ da nije bilo tih žena. Hvala im neizmjerno na tome. Nedugo zatim smo dobili poziv na telefon da dođemo po dijete. Oduzele su mi se noge. Onako bolesna sa suprugom na štakama odjurila sam do njih te smo ga odveli na Hitnu u bolnicu. Ondje su došli i policajci te krim policija. Sin mi je zadobio lom prsta i potres mozga s nizom rana po glavi. Obzirom da mu je gurao prste u oko, mora na daljnje kontrole", kazala je majka i dodala da je sin nakon otpuštanja iz bolnice zatražio psihološku pomoć.

REAKCIJA GRADONAČELNIKA

"O tučnjavi koja se dogodila prije tjedan dana, a u kojoj je sudjelovao član Gradskog odbora mladeži HDZ-a Dubrovnik do danas nismo imali saznanja", napisao je o slučaju Mato Franković na društvenim mrežama.

"Apsolutno osuđujem svaki oblik nasilja, a na policiji, državnom odvjetništvu i sudstvu je utvrditi okolnosti navedenog događaja i sukladno istom procesuirati osobe odgovorne za ovaj događaj. Sukladno statutu HDZ-a protiv navedenog člana bit će pokrenut stegovni postupak. Izražavam žaljenje zbog činjenice da postoje ljudi koji misle da se šakama sve može riješiti i stoga još jednom osuđujem bilo kakav oblik nasilja.", dodao je Franković.

Popularni Članci