Sudac istrage odlučio: Grubišić ne ide u pritvor

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovački poduzetnik Dragan Grubišić pušten je na slobodu nakon uhićenja zbog toga što je osumnjičen za kazneno djelo sklapanja lihvarskog ugovora. 

Kako je za Dubrovački dnevnik izjavio glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav, Općinsko državno odvjetništvo predložilo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a sudac istrage je odbio prijedlog. ODO u roku od 24 sata može uložiti žalbu na spomenutu odluku, a postupak se u svakom slučaju nastavlja. 

Kako su jutros izvijestili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, jučer, 26. listopada, uhićen je 57-godišnjak koji je bio nedostupan policiji i za kojim je na snazi bila tjeralica, a koji se sumnjiči za više kaznenih djela. "Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. g. istome u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura obračunavajući mu mjesečnu kamatu od 10% i 8%, odnosno kamatu koja je u očiglednom nesrazmjeru s visinom zajma, temeljem čega mu je po osnovi kamata oštećeni isplatio iznos od najmanje 147 tisuća eura," obavijestili su jutros iz PU DN. 

Popularni Članci