'

Sud odbio zahtjev Banožića da se izdvoje važni dokazi o nesreći u kojoj je poginuo vozač kombija

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vinkulja.hr
Bivši ministar obrane Mario Banožić izgubio je prvu pravnu bitku jer mu je Županijski sud u Vukovaru odbio žalbu o izdvajanju nezakonitih dokaza i potvrdio rješenje Općinskog suda u Vinkovcima.

Banožićeva obrana smatrala je kako se iz spisa treba izdvojiti zapisnik o vještačenju i mišljenje Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” od 22. ožujka 2024. i očitovanje vještaka od 9. travnja 2024.

Sud je za 24sata objasnio i kako nakon dostave ovog rješenja strankama slijedi zakazivanje sjednica optužnog vijeća radi potvrđivanja optužnice.

Kazneni postupak protiv Banožića vodit će se, ranije je potvrđeno, na vinkovačkom Općinskom sudu, s obzirom na to da je, prema navodima optužnice, prometna nesreća bila na mjestu koje je u nadležnosti Općinskog suda u Vinkovcima.

Nekadašnji ministar je u 11. studenoga prošle godine sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač kombija Goran Šarić. Prema optužnici, Banožića se tereti da je upravljao automobilom iz smjera Vinkovaca prema Županji. Vozio je, kako je navedeno, neprilagođenom brzinom te u pretjecanju kolone prešao na suprotnu stranu iako je bila smanjena vidljivost zbog magle i smanjena preglednost zbog vozila ispred njega.

Tereti ga se da je započeo pretjecanje iako prometni trak nije bio slobodan na dovoljnoj udaljenosti kako bi mogao sigurno izvesti pretjecanje uzimajući u obzir brzinu svog vozila i onoga koje je pretjecao.

Popularni Članci