STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA U ZADRU Poginula dvojica mladića, automobilom sletjeli u more

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dino Stanin/PIXSELL
U teškoj prometnoj nesreći koja se noćas dogodila na Liburnskoj obali u gradskoj luci u Zadru poginuli su 22-godišnji vozač i 17-godišnji putnik u vozilu, dok je još jedan 17-godišnjak s teškim tjelesnim ozljedama prevezen u zadarsku Opću bolnicu.

Nesreća se dogodila u 23.20, a do nje je došlo kada je vozač izgubio nadzor nad automobilom, potvrdila je ujutro glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Mladić je vozilom udarilo u stup javne rasvjete i sletio u more. Jedan od mladića uspio je iskočiti iz automobila prije nego što je potonuo te isplivati na površinu, piše Index.

Nešto kasnije stiglo je priopćenje policije.

"Sinoć oko 23,15 u Zadru na Liburnskoj obali došlo je do prometne nesreće kada je 20-godišnji vozač upravljao vozilom marke Audi, zadarskih registarskih oznaka te dolaskom u blizinu ribarnice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju na kolniku uslijed čega dolazi do zanošenja i rotacije automobila koji udara u rubnjak te se odbija i prednjim dijelom automobila udara u rasvjetni stup.

Nakon toga vozilo nastavlja nekontroliranu vožnju i prednjim dijelom automobila udara u metalni vez te metalnu zaštitu obale i slijeće u more na dubinu od 8 metara. Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik te policijski službenici ronioci koji su iz mora izvukli automobil.

U vremenu od 23,30 do 02,35 sati Liburnska obala bila zatvorena za sav promet.

Popularni Članci