STRAVA U POSTRANJSKOJ Podignuta optužnica protiv muškarca koji je pucao u roditelje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (37) zbog počinjenja u neubrojivom stanju dva protupravna djela zakonskih obilježja kaznenog djela ubojstva i kaznenog  djela ubojstva u pokušaju. Podsjetimo, radi se o slučaju koji se početkom lipnja dogodio u obiteljskoj kući u Postranjskoj ulici, prilikom kojeg se DUbrovčaninu D.G. stavlja na teret kako je pucao na roditelje. Majka je preminula u bolnici, a otac je bio u teškom stanju. 

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 3. lipnja 2020. u obiteljskoj kući na području Dubrovačko-neretvanske županije, u neubrojivom stanju zbog kojeg nije mogao shvatiti značenje svojih postupaka niti njima upravljati, s više hitaca iz pištolja majci (1953.) zadao prostrijelnu ranu glave s ozljedom mozga, uslijed koje je preminula 4. lipnja 2020., i ocu (1952.) prostrijelnu ranu grudnog koša s ozljedama prsnih kralješaka i leđne moždine, uslijed kojih je kod oca nastupila osobito teška tjelesna ozljeda.
Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor zbog vjerojatnosti da bi kao okrivljenik koji je bio neubrojiv u vrijeme počinjenja protupravnih djela mogao zbog težih duševnih smetnji počiniti teže kazneno djelo, stoji na stranicama DORH-a. 

Popularni Članci