'

ŠTO SE DOGAĐA U DUBROVAČKOM ZATVORU? U niti godinu dana preminula tri zatvorenika, Ministarstvo pravosuđa bez komentara

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mario Babarović/DD
U istražnom zatvoru u Dubrovniku krajem kolovoza je preminuo mlađi zatvorenik, objavio je nedavno Dubrovački dnevnik. 

Prije nešto više od pola godine, izvještavali smo o dva smrtna slučaja u kratkom roku u dubrovačkom zatvoru. Prvi slučaj zabilježen je krajem prošle godine, a drugi početkom veljače ove godine, što nam je potvrđeno iz Ministarstva pravosuđa i uprave. 

Prema podacima Ministarstva, od 2015. godine donedavno, to su bila jedina dva smrtna slučaja u dubrovačkom zatvoru, a u oba slučaja nisu pronađeni tragovi nasilja. Međutim, novi slučaj se dogodio 31. kolovoza. 

Dakle, u niti godinu dana, u dubrovačkom zatvoru dogodila su se tri smrtna slučaja. Dubrovački dnevnik uputio je upit prema Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije odakle su nam potvrdili kako se dogodio smrtni slučaj u dubrovačkom zatvoru. 

"Obavještavamo vas kako je točna informacija da je krajem kolovoza 2024. godine u Zatvoru u Dubrovniku preminula jedna osoba lišena slobode, koja je zaprimljena u Zatvor u statusu istražnog zatvorenika.Tijelo preminule osobe lišene slobode upućeno je na sudsko-medicinsku obdukciju, sve sukladno profesionalnoj praksi i propisanoj proceduri, kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Radi se o drugom slučaju ovakve naravi u Zatvoru u Dubrovniku tijekom tekuće kalendarske godine. Uvažavajući činjenicu kako podaci o osobama lišenim slobode predstavljaju službenu i profesionalnu tajnu, sukladno relevantnim odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora daljnje detaljnije informacije Vam nismo u mogućnosti dostaviti", stoji u njihovom odgovoru na na naš novinarski upit. 

Dubrovački dnevnik upitao je i za komentar na činjenicu kako su u manje od godinu dana u dubrovačkom zatvoru preminule tri osobe, no Ministarstvo to nije komentiralo.

Mlađi strani državljanin preminuo u dubrovačkom istražnom zatvoru

Popularni Članci