STIGLE SLUŽBENE INFORMACIJE Prema riječima policije muškarac je udario dijete, nakon čega se sukobio s drugim muškarcem

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak/DD
Na Batali se jučer oko 19 sati dogodio incident zbog kojeg je morala intervenirati i policija.

Kako su nam potvrdili iz Operacijsko-komunikacijskog centra Policijske uprave dubrovačko-neretvanske policija je jučer postupala po dojavi o tučnjavi više osoba na Batali u 18:44. Kako su tada kazali, provest će se kriminalističko istraživanje nakon čega će biti utvrđene okolnosti incidenta. Više informacija od policije jučer nije bilo moguće dobiti obzirom na trajanje kriminalističkog istraživanja. 

Na mjestu incidenta na Batali bilo je više očevidaca, obzirom da se radi o izrazito prometnom dijelu grada. Oni su svi tvrdili kako je muškarac porijeklom iz Albanije i kako je udario svoju trudnu suprugu i dijete, nakon čega je intervenirala policija, a muškarac je priveden.

SLUŽBENE INFORMACIJE 

Iz policije nam upravo stižu i službene informacije koje govore kako muškarac nije udario svoju suprugu, trudnicu, već je udario maloljetnika. Muškarac je državljanin RH, a bez povoda je udario 15-godišnjaka. Nakon toga, otac dječaka je došao i nastao je sukob kada su ih rastavljali prolaznici do dolaska policije. 

Na sud su privedeni danas tijekom jutra, a čekaju ih sankcije zbog tri prekršaja za muškarca koji je sukob započeo, i prekršaj protiv javnog reda i mira za oca napadnutog djeteta. Trudna žena je, prema tvrdnjama policije, bila u njihovom društvu, no nitko ju nije napao i policija nema dojave da je ona bila ugrožena. 

OČEVICI JEDNO, POLICIJA DRUGO 

Međutim, očevici su jučer u više navrata tvrdili kako je upravo povod cijelom sukobu bio udarac na trudnicu i dijete kojemu su svjedočili, a za trudnu ženu kažu kako je bila krvava. 

Iz policije kažu kako je krvi bilo, no kako je riječ o dvojici muškaraca od kojih je jedan zadobio teške tjelesne ozljede. Elemenata kaznenog djela nema, već su utvrđeni prekršaji - kažu iz policije. 

PRIJAVLJUJTE NASILJE

U slučaju kada dođe do bilo kojeg oblika nasilja ili samo sumnje na nasilje, postupak započinje prijavom. Nasilje može prijaviti bilo koja osoba koja je ili doživjela nasilje ili ima bilo kakvih saznanja o nasilju. Ako je prijava policiji podnesena odmah po počinjenom nasilju ili u tijeku počinjenja, policija će pristupiti na mjesto događaja, zaustaviti počinitelja u počinjenju nasilja te, prema potrebi, poduzeti radnje kako bi žrtva primila potrebnu pomoć. 

Popularni Članci