test

Srbin u Primorju vozio ilegalce pa pobjegao kad ga je zaustavila policija, brzo je nađen

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Strani državljani zatečeni su na području Dubrovačkog primorja  

"Policijski službenici Policijske postaje Ston i policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su u petak, 17. studenoga spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

Naime, policijski su službenici zaustavili vozilo pulskih registarskih oznaka čiji je vozač, odmah nakon zaustavljanja, pobjegao, ali je vrlo brzo pronađen i uhićen. Utvrđeno je kako se radi o 19-godišnjem državljaninu Srbije koji je prema prethodnom dogovoru, za novčanu naknadu, strane državljane trebao prevesti do dogovorenog odredišta.

U vozilu su se nalazili strani državljani za koje je utvrđeno kako su prethodno nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 19-godišnjak je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma“  uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok se prema stranim državljanima proveo postupak sukladno Zakonu o strancima", priopćili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Popularni Članci