test

U ranim jutarnjim satima spašeno pet osoba s prevrnute jedrilice

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ministarstvo prometa
U koordiniranoj akciji spašavanja, koja se odvijala u ranim jutarnjim satima u subotu, oko 17 nautičkih milja od Pule, spašeno je pet osoba s prevrnute jedrilice.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka zaprimila je 7. svibnja u 3:28 sati informaciju o prevrnutoj jedrilici „Canarino Furioso“ na položaju približno 17 nautičkih milja od Pule, na kojoj se nalazi pet članova posade.

U koordiniranu akciji spašavanja uključeni su MRCC Rijeka, Lučka kapetanija Pula, Obalna straža RH i obližnji brod malteške zastave „Tzarevich“. 

Uslijed prevrtanja jedrilice, tri osobe nalazile su se izvan jedrilice, dok su dvije osobe ostale zarobljene u trupu jedrilice, radi čega je Lučka kapetanija Pula organizirala uključivanje ronioca u akciju spašavanja. 

Na mjestu pomorske nesreće, tri osobe koje su se nalazile izvan jedrilice spašene su privremenim smještanjem u spasilačku brodicu broda „Tzarevich“. Dvije osobe koje su se nalazile u „zračnom džepu“ trupa prevrnute brodice spašene su zahvaljujući roniocu. 

U ranim jutarnjim satima svih pet osoba prevezeno je u Pulu plovilima Lučke kapetanije Pula i Obalne straže RH, izvan životne opasnosti su i organiziranim prihvatom preuzeti od strane hitne medicinske pomoći.

Popularni Članci