SMRT MALOG GABRIJELA: DORH pokrenuo istragu protiv tri liječnice i jedne medicinske sestre Hitne u Metkoviću

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: privatni album
Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću je, nakon provedenih izvida i pribavljenih potrebnih mišljenja i dokumentacije, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv četiri hrvatske državljanke (1989., 1972., 1988. i 1984.) zbog osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo protiv zdravlja ljudi nesavjesnim liječenjem opisano u čl. 181. st. 1., 4. i 8. Kaznenog zakona, stoji na stranicama DORH-a. 

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenice 9. i 10. prosinca 2018. u Metkoviću, u postupku liječenja djeteta (2009.) propustile adekvatno pregledati dijete i utvrditi ozbiljnost njegovog zdravstvenog stanja te poduzeti daljnje potrebne radnje u cilju hitnog medicinskog premještaja djeteta u Klinički bolnički centar Split na daljnje pretrage i hospitalizaciju.
Rješenje o provođenju istrage doneseno je protiv prvookrivljenice kao dežurne liječnice Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije (Ispostava Metković, postupanje  9. prosinca 2018. u 10,43 sati), protiv drugookrivljenice kao dežurne liječnice Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije (Ispostava Metković, postupanje 10. prosinca 2018. u 2.07 sati), te protiv trećeokrivljenice kao medicinske sestre zaposlene u specijalističkoj pedijatrijskoj ordinaciji (postupanje 10. prosinca 2018. oko 8,15 sati) i protiv četvrtookrivljenice kao dežurne liječnice Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije (Ispostava Metković, postupanje 10. prosinca 2018. u 8,30 sati).
Osnovano se sumnja da je zbog propusta četiriju okrivljenica, 10. prosinca došlo do daljnjeg teškog pogoršanja djetetovog zdravstvenog stanja, uslijed čega je dijete, unatoč njegovom hitnom smještaju u Kliničkom bolničkom centru Split (Klinika za dječje bolesti, Zavod za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom skrbi) te svim poduzetim hitnim liječničkim radnjama i mjerama, preminulo 11. prosinca  2018. u 8,01 sati, stoji na stranicama DORH-a. 

Radi se o slučaju smrti malog Gabrijela Bebića iz Metkovića. 

Popularni Članci