SLUČAJ ŠVERCA HEROINA Dubrovački sud oslobodio Albanca, DORH najavio žalbu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PU DN
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 8. listopada 2020. zaprimilo presudu Općinskog suda u Dubrovniku kojom je okrivljeni državljanin Republike Albanije (45) oslobođen optužbe zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, stoji na stranicama DORH-a.  

"Okrivljeniku se optužnicom stavljalo na teret da je, zajednički i dogovorno sa još jednim državljaninom Republike Albanije (45) koji je trenutno nedostupan pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, 29. srpnja 2014., u nakani daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu i stjecanja protupravne imovinske koristi, skriveno u posebno prepravljenom putničkom prostoru s vozačeve strane osobnog vozila u kojem su bili, namjeravao prenijeti preko državne granice u Republiku Hrvatsku 20 paketa s ukupno devet kilograma i 880,2 grama droge heroin," stoji u priopćenju. 
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku će podnijeti žalbu na navedenu presudu, najavljeno je. 

Podsjetimo, droga zapljena droge dogodila se na Graničnom prijelazu Karasovići 2014. godine, a vrijednost zaplijenjenog heroina tada je procijenjena na iznos veći od četiri milijuna kuna, dok bi miješanjem s raznim punilima radi povećanja mase, u uličnoj preprodaji na teritoriju Republike Hrvatske dosegla i puno veći iznos. 

Popularni Članci