SLUČAJ OBITELJSKOG NASILJA U DUBROVNIKU Muškarac osumnjičen da je tukao suprugu pred djecom ipak završio u pritvoru

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: © John Gomez - Fotolia.com
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Dubrovniku prihvatilo je žalbu općinskog državnog odvjetnika i preinačilo rješenje suca istrage koji je pustio osumnjičenika u slučaju obiteljskog nasilja u Dubrovniku na slobodu, doznaje Dubrovački dnevnik, a informaciju je potvrdio glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav. 

Prema priopćenju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak od 30. lipnja 2019. do 2. ožujka 2020. na području Dubrovnika, u cilju da svoju suprugu (41) dovede u ponižavajući položaj i da kod nje izazove osjećaj straha i prepasti, te da je tjelesno ozlijedi; svjestan da time ugrožava daljnji psihofizički razvoj svoje dvoje malodobne djece (2005. i 2011.); pred djecom bio fizički nasilan prema supruzi (nanio joj tjelesne ozljede) i prijetio joj. U priopćenju DORH-a stoji kako se osnovano sumnja da je fizičko nasilje i prijetnje ponovio 26. veljače 2020. godine u večernjim satima, a kad mu je ona rekla da će sve prijaviti policiji, počeo joj je svakodnevno upućivati prijetnje, a posljednje joj je ozbiljne prijetnje ponovio 2. ožujka 2020. u njihovom stanu. 

Sudar istrage odbio je odrediti istražni zatvor osumnjičeniku i naložio mu mjere opreza, međutim izvanraspravno vijeće je prihvatilo žalbu odvjetništva te je osumnjičeniku određen jednomjesečni pritvor uz mjeru zabrane približavanja žrtvi. Muškarca se tereti za prijetnje, nasilje u obitelji i povredu dječjeg prava, a pritvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, oštećenike i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Popularni Članci