SKUPO GA JE KOŠTALO Po Konavlima vozio pijan i bez važeće registracije pa skrivio prometnu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teže, šest ih je lakše ozlijeđeno, a s materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća.

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 596 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 328 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 34 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 29 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 20 osoba.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 56 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 52 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, stoji u priopćenju    
 
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Konavlima

Najveća novčana kazna u iznosu od 1.710 eura izrečena je 56-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je 18. svibnja izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u mjestu Gruda.
Utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom dubrovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1.81 g/kg.
Vozač je prekršajno sankcioniran spomenutom novčanom kaznom i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.  

Popularni Članci