Šef beogradske policije: "Priznanje je jedino rješenje, ovako se sve komplicira jer tijela nema"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: M.M./ATA images
Sedmi je dan potrage za tijelom ubijene djevojčice Danke Ilić. Pretražuju se nove lokacije te izlaze na vidjelo novi detalji o ubojici.

"Da je dijete skriveno negdje u blizini, siguran sam da bi do sada policija našla. Ovako, sve se komplicira, jer tijela nema. S druge strane, nakon smrti brata osumnjičenog, koji je i sam osumnjičen da je sudjelovao otežava sve, kao i njihove izjave, tako da mi imamo jednu priču koja ide u nedogled. Policija radi svoj posao, ali što se mene tiče, iz svog iskustva ću reći da je priznanje tu jedino rješenje", rekao je za Telegraf.rs nekadašnji načelnik beogradske policije Marko Nicović.

"U tim trenutcima kada se nešto dogodi, u panici ljudi svašta naprave, oni su željeli što prije osigurati sebe. Zato je važno izvući priznanje, pronaći tijelo kako bi na sudu sve išlo onako kako treba, kada je već, nažalost završeno najtužnije moguće", dodao je Nicović.

Predsjednik Centra za obnovu međunarodnog prava Goran Petronijević izjavio je danas za Tanjug povodom ubojstva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić z Bora, da se može utvrditi šta se dogodilo drugim metodama kao što su svjedočenja, materijalni tragovi, DNK analize, tragovi krvi, tragovi na automobilu i cesti, i ako se ne nađe tijelo djevojčice. Ipak, istaknuo je, najsigurniji dokaz bi bio pronalazak tijela i utvrđivanje uzroka smrti.

"Danas su tehnika dokazivanja i forenzika otišle toliko daleko da se mogu neke stvari utvrditi na osnovu satelitskih snimaka, DNK analiza, tragova kose", objasnio je.

Popularni Članci