'

RECIDIVIST PROMETNIH PREKRŠAJA Policija za 45 godišnja predložila kaznu od tri tisuće eura, zatvor od 60 dana i trajno oduzimanje vozila

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
U jutarnjim satima u subotu, 14. rujna, na cesti D-414 u Orebiću, tijekom redovne kontrole prometa uočeno je osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka.

Prometnom kontrolom je utvrđeno kako vozilom upravlja 45-godišnjak, kojem je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

Također je utvrđeno da je vozilo kojim je upravljao neregistrirano i odjavljeno, te da su na vozilo postavljene ne pripadajuće registarske pločice, koju su uz potvrdu oduzete, a vozač kazneno prijavljen za kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“.

Obzirom da vozač na snazi ima dvije pravomoćne presude za prometne prekršaje, vozilo mu je oduzeto, a on je uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku - stalna služba na Korčuli uz prijedlog  sudu da se vozač kazni novčanom kaznom od 3.000,00 eura, 60 dana zatvora, trajnim oduzimanjem vozila i jednogodišnjom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Kada su za to ispinjeni zakonski uvjeti policija je ovlaštena vozilo oduzeti privremeno, za razliku od suda koji odlukom vozilo oduzima trajno.

Popularni Članci