RAZBIJEN JOŠ JEDAN LANAC PREPRODAJE KOKAINA Uhićene tri osobe, palo 72,9 kilograma droge visoke čistoće

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska nastavlja razbijati lanac preporodaje kokaina, a u posljednjoj akciji je zaplijenjeno ukupno 72,9 kilograma droge. Uhićene su tri osobe, rečeno je na konferenciji za medije na kojoj su govorili načelnik PU DN Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica i voditelj Odjela za droge Hrvoje Neusidl.

"Ova akcija rezultat je timskog rada određenog broja službenika ove PU koje odlično surađuju s Ministarstvom, Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala i DORH-om," izjavio je Pavličević uvodno, a detalje je obznanio Tikvica. 

Kako je kazao, uhićeno je troje hrvatskih državljana u dobi od 35, 41 i 47 godina. 

"Uhićeni su u subotu navečer, uz asistenciju interventne policije. Kod uhićenika je pronađeno 60 paketa u kojima je bilo ukupno 72,9 kilograma kokaina visoke čistoće. Uredu za suzbijanje korupcije i organziranog kriminala podnesena je kaznena prijava zbog zločinačkog udruženja, a uhićeni su predani predani pritvorskom nadzorniku i pod ingerencijom su USKOK-a," izjavio je Tikvica. 

Voditelj Odjela za droge Hrvoje Neusidl kazao je kako se droga krijumčarila preko Luke Ploče, preko kontejnera s bananama. 

"U nekoliko mjeseci razbijene su dvije zločinačke skupine. U akcijama je ukupno zaplijenjeno 98 kilograma kokaina. Tijekom subote navečer u Opuzenu su zatečene tri osobe, a dvije su se nalazile u samom kontejneru. Radi se o kokainu iz Južne Amerike koji košta 100 eura ako se ne miješa, a on se obično miješa 1,5 do dva puta. Dakle, kilo košta oko 40 tisuća eura," kazao je. 

Istaknuo je i kako tvrtka bivše gradonačelnice Metkovića Katarine Ujdur nije povezana sa zapljenjenom drogom, iako je tamo ostavljen kontejner. 

Zaplijenjeni kokain bio je namijenjen za preprodaju na tržištu Hrvatske i EU. 

IBM/VS

Popularni Članci