'

PROSTITUCIJA U GRUŽU Dvije Brazilke i Španjolka nudile seksualne usluge, ovo je cijena za jedan sat druženja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Valeria Boltneva/PEXELS, Mario Babarović/DD, Mario Bobarović
Dva slučaja prostitucije zabilježena su početkom ovog mjeseca na području Gruža u kojima su sankcionirane dvije državljanke Brazila i jedna Španjolka. 

Kako doznajemo, u prvom slučaju se radi o državljankama Brazila u dobi od 25 godina. One su bile smještene u stanu u Ulici Andrije Hebranga, a svoje su usluge oglasile na internetskoj stranici. Jedan sat 'druženja' naplaćivale su po 200 eura.

U drugom, odvojenom slučaju kažnjena je Španjolka u dobi od 26 godina, koja je bila smještena u Ulici Ivana Gorana Kovačića, također u Gružu. Svoje usluge je oglašavala na isti način, a sat druženja naplaćivala je 350 eura. 

U ovakvim slučajevima u kojima se ne radi o organiziranoj prostituciji, dakle djevojke djeluju same, one prekršajno odgovaraju, što znači kako plate manju novčanu kaznu. No, ujedno im se izdaje i rješenje o protjerivanju i zabrani ulaska i boravka u Hrvatsku u vremenskom razdoblju od dvije godine. U prijevodu, te djevojke na dvije godine ne mogu biti u Hrvatskoj i tu nuditi svoje usluge. 

Izvori govore i kako su djevojke koje nude svoje seksualne usluge često smještene baš na području Gruža, ali i kako svoje usluge nude i izvan stanova u kojima su smještene, po različitim lokacijama u gradu. 

Popularni Članci