Pronađeno beživotno tijelo i čamac za spašavanje s broda kojim je upravljao Hrvat

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Yout tube
Brod Bourbon Rhode potonuo je na Atlantiku, u subotu u kasnim popodnevnim satima po našem vremenu, nakon što ga je zahvatio uragan, a potonuće je potvrdila francuska brodarska kompanija Bourbon. Traje opsežna akcija potrage i spašavanja.

Kapetan broda je Šibenčanin Dimo Miškić, a na brodu je, osim njega, bilo još 13 članova posade. Trojica su pronađena, a za 11 se još traga. U međuvremenu je objavljeno da su trojica spašenih članova posade Ukrajinci Dmitrij Marčenko, Jevgenij Nikolov i Igor Morozov, prenosi Index

Večeras se ponovno oglasila kompanija Bourbon. 

Javili su da je sinoć pronađen prevrnuti čamac za spašavanje i da je komercijalni brod na putu prema njemu.

"Potraga se nastavlja s punom podrškom regionalnog centra za nadzor i spašavanje Cross AG i francuske mornarice. Pet komercijalnih brodova promijenilo je kurs kako bi pomogli ekipama za spašavanje. Avion Falcon 50 francuske mornarice i avion američkog centra za uragane obavili su nebrojene letove nad područjem potrage. Francuska fregata Ventose i helikopter Panther se pridružuju intervenciji sutra, 30. rujna", poručili su večeras nešto iza 19 sati iz Bourbona. 

U HRT-ovoj temi dana načelnik sektora uprave za sigurnost plovidbe Ministarstva mora Lukša Čičovački rekao je kako je u oceanu uočeno jedno mrtvo tijelo.

"Prema situacijskom izvješću koje je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje Rijeka primila jutros, sinoć u kasnim večernjim satima zamijećeno je jedno beživotno tijelo od strane američkog zrakoplova, a ta je spoznaja potvrđena od jedne pomorske spasilačke jedinice. Ali, s obzirom da spasilačka jedinica nije uspjela izvući to tijelo na brod, pretpostavljamo da se ta brojka nestalih još uvijek drži na 11"; rekao je načelnik na HRT-u.

Iz kompanije Bourbon objavili su da se intenzivna potraga nastavlja uz podršku zračnih snaga. 

Popularni Članci