Priveden poduzetnik Igor Tropan, otac dubrovačkog SDP-ovca (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Dubrovački poduzetnik Igor Tropan danas je priveden na ispitivanje u zgradu suda kod državnog odvjetnika, kao i nešto kasnije njegov sin, Ivan Tropan, gradski vijećnik Grada Dubrovnika i kandidat za gradonačelnika na prošlim izborima. 

Navodno su Tropani uhićeni zbog sumnji u počinnjenje kaznenog djela u gospodarskom poslovanju. 

Tropani su vlasnici tvrtke za iznajmljivanje vozila.

Iz policije su izvijestili o detaljima provedene istrage. 

Zlouporabom potpora za očuvanje radnih mjesta sebi pribavili protupravnu imovinsku korist veću od 400 tisuća kuna

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije ove policijske uprave utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 55-godišnji muškarac, odnosno Igor Tropan počinio je kazneno djelo „Prijevara“ iz članka 236. stavka 2. Kaznenog zakona na štetu 17 osoba.

Naime, u vremenskom razdoblju od lipnja 2020. do lipnja 2021. godine, zaposlenicima svog trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku prikrio je činjenicu da im pripada pravo na naknadu plaće iz programa Vlade Republike Hrvatske namijenjenog očuvanju radnih mjesta tijekom trajanja krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19. Naime, zaposlenike je uvjerio kako te potpore pripadaju njegovom trgovačkom društvu te je od njih zahtijevao da mu vrate novčana sredstva nakon izvršene uplate  na njihove tekuće račune u banci ili je temeljem pribavljene punomoći osobno u banci podizao prethodno uplaćena sredstva i tako ih zadržavao za sebe osobno. 

U počinjenu kaznenog djela  55-godišnjaku je pomogao 32-godišnji muškarac, odnosno Ivan Tropan, također zaposlenik navedenog trgovačkog društva, a kojeg se sumnjiči i za počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave iz članka 278. stavka 1. Kaznenog zakona na način da je u lipnju 2020. godine izvornu svjedodžbu početnih kvalifikacija taxi vozača preinačio i sačinio dvije lažne svjedodžbe na imena dvoje zaposlenika koji tim kvalifikacijama nisu raspolagali.

Počinjenim kaznenim djelom prijevare svih 17 osoba oštećeno je za ukupan iznos od 419.478,41 kn, a za koji iznos je vlasnik trgovačkog društva sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u istome iznosu.

Osumnjičeni su tijekom jučerašnjeg dana uhićeni te uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.

Popularni Članci