PRIJETNJE NA BADNJI DAN Osumnjičen da je prijetio djelatnicama DORH-a, ljut jer se protiv njega vodi postupak zbog razbojništva

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ilustracija DD
Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je 14. travnja 2021., uz kaznenu prijavu, priveden državljanin Republike Hrvatske (48) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela prijetnje, stoji na stranicama DORH-a. 

Kako je objavljeno, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 48-godišnjak 24. prosinca 2020. u Dubrovniku, na službenu adresu elektroničke pošte jedne državnoodvjetničke dužnosnice, u nakani da kod nje i druge državnoodvjetničke dužnosnice; a koje su kao predstavnice optužbe postupale protiv njega u kaznenom postupku pred Županijskim sudom u Dubrovniku zbog kaznenog djela razbojništva, izazove osjećaj straha, poslao poruku uvredljivog i prijetećeg sadržaja. Sadržaj elektroničke pošte izazvao je kod državnoodvjetničkih dužnosnica opravdane osjećaje straha i osobne ugroženosti.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika. Sudac istrage odbio je navedeni prijedlog i naložio puštanje okrivljenika na slobodu uz mjere opreza. 
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku će podnijeti žalbu na rješenje suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku kojim je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Popularni Članci