Prekinuta potraga za dječakom u Herceg Novom kojeg je odnio veliki val

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Čitateljica
Trinaestogodišnji dječak nestao je u utorak 17. siječnja oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom u Crnoj Gori kada ga je val poklopio i odnio u more dok je šetao uz obalu. Pretraga akvatorija Topaljskog zaljeva ni u nedjelju nije dala rezultate, čak ni korištenjem 3D sonara s plovila Inspekcije ribarstva koji omogućuje detaljnu ultrazvučnu pretragu morskog dna.

Snage koje su danas iz mora, kopna i podmorja tragale za nestalim djetetom zaprimile su dva poziva građana koji su s obale primijetili da nešto pluta u moru, ali se u oba puta pokazalo da se ne radi o nestalom dječaku. 

Zbog pogoršanja vremenskih uvjeta - jačanja juga, porasta mora i smanjene vidljivosti zbog niske naoblake i pljuskova kiše - danas oko 13 sati obustavljena je potraga za nestalim dječakom.

Potraga bi se mogla nastaviti u ponedjeljak, ako to vremenski uvjeti budu dozvoljavali. 

Podsjetimo, dječak je nestao prošlog utorka nešto iza 22 sata. Iz Službe traganja i spašavanja na moru rekli su da su te večeri oko 23 sata od Sektora granične i pomorske policije iz Herceg Novog, obaviješteni da je maloljetnika odnijelo more dok je s prijateljem bio na šetalištu.

Na tom je dijelu crnogorske obale na snazi bio crveni meteoalarm zbog olujnog juga i kiše. Udari juga koji su izmjereni nedaleko od šetališta na kojem je nestao dječak iznosili su gotovo 100 kilometara na sat, zbog čega su se , ne ne samo na otvorenom moru, već i u zaljevu, podigli veliki valovi. 

Jedan od tih valova odnio je dječaka koji se nalazio na jednom od, udarima juga i mora, najizloženijih djelova šetališta.

Za dječakom je tragao i helikopter, donosi Index.hr.

Popularni Članci