PREBRZI, PREŽESTOKI Divljao po Mokošici vozeći 130 kilometara na sat pa će platiti 3 800 kuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Jučer, 16. siječnja, oko 17.15 sati, u Staroj Mokošici, policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik su zbog prekršaja nepropisne brzine zaustavili automobil, dubrovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak. Naime, uređajem za nadzor brzine utvrđeno je da je 20-godišnji vozač upravljao brzinom od 130 kilometara na sat, iako je na navedenoj dionici brzina kretanja ograničena na 50 kilometara na sat. Također je utvrđeno da je kao mladi vozač upravljao vozilom “B” kategorije čija snaga prelazi 80 kilovata.

Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, a potom je zbog počinjenih prometnih prekršaja uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Dubrovnikug gdje je kažnjen novčanom kaznom od 3 800 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od četiri mjeseca.
Ovim putem pozivamo vozače da poštuju propisana ograničenja brzine kako bi se izbjegle prometne nesreće i posljedice po ostale sudionike u prometu.
 

Popularni Članci