Požar kod Lokve Rogoznice i dalje aktivan, bura otežava gašenje. Nekoliko vatrogasaca ozlijeđeno

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvatska vatrogasna zajednica
Požar na području Lokve Rogoznice kod Omiša i dalje je aktivan, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Tijekom noći vatrogasci su branili kuće kojima se požar približio, a dodatne probleme stvarala im je bura koja s orkanskim udarima i danas puše na cijelom priobalju. Situacija na požarištu bolja je nego noćas, ali je požar i dalje aktivan. Vatrogasci su okružili požarište, a otvorenog plamena ima još na istočnom dijelu te nošen olujnim udarima vjetra i dalje zadaje posla gasiteljima.

Na terenu je od jutros 115 vatrogasaca i 35 vozila s područja Splitsko - dalmatinske županije, koji su na terenu od jutros. Velikim naporima vatrogasaca sve kuće su obranjene, a u gašenju je lakše ozlijeđeno i nekoliko vatrogasaca.

Jutros su požarište obišli gradonačelnik grada Omiša Ivo Tomasović, načelnik Stožera civilne zaštite grada Omiša Žarko Kovačić, ravnatelj HCK Splitsko - dalmatinske županije Joško Metličić i pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević. Županijski centar 112 Split zatražio je preko Operativnog centra civilne zaštite 24 satnu prognozu za područje Lokve Rogoznice od strane DHMZ koja je dostavljena vatrogasnom zapovjedniku na terenu kao i gradonačelniku Omiša. S obzirom na prognozu u kojoj se slabljenje vjetra očekuje tek krajem sutrašnjeg dana, možemo očekivati da je pred vatrogascima još jedna zahtjevna noć.

Popularni Članci