Potvrđen uzrok smrti osmero mladih iz Posušja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Trovanje ugljičnim monoksidom uzrok je smrti osmero mladih koji su preminuli u tragediji u novogodišnjoj noći nedaleko Posušja, pokazali su rezultati vještačenja koje je objavilo županijsko, zapadnohercegovačko tužiteljstvo. 

"Nakon analize krvi utvrđeno je da je kod svih osam osoba došlo do trovanja ugljičnim monoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna", rekao je za medije glavni županijski tužitelj Josip Aničić,a prenosi Index. 

Time su potvrđene pretpostavke istražitelja koje su iznijeli nedugo nakon tragedije kako je u mjestu Tribistovu kod Posušja došlo do gušenja osmero mladih, Mirele Rezo, Stjepana Jukića, Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mie Soldo, Stipe Pavkovića i Marija Pavković. 

Na vještačenje je bio upućen i agregat iz kojega je ispušni plin ugušio četiri djevojke i četiri mladića. Agregat kojim je vikendica opskrbljivana  električnom energijom nalazio se u sporednoj prostoriji iz koje je prozor bio odškrinut prema vikendici. 

Tragedija u kojoj je preminulo osmero mladih ne pamti se u posuškome kraju, te napose u mjestu Rakitnu, otkuda je bilo njih šestero.

Popularni Članci