POSLAO MU PRIJETEĆE PISMO Pritvoren muškarac koji je prijetio smrću Frankoviću jer je za doček pjevao Zdravko Čolić

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je 9. travnja, uz kaznenu prijavu priveden državljanin Republike Hrvatske (60) zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela prijetnje u stjecaju s kaznenim djelom nametljivog ponašanja.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik između 22. prosinca 2023. i 8. siječnja 2024., u Dubrovniku, uputio dužnosniku jedinice lokalne samouprave anonimno pismo u kojem mu je izrekao prijetnje smrću, kao i da je u točno neutvrđenom vremenu od siječnja 2023. do 8. prosinca 2023., u više navrata ponovio pred partnericom prijetnje prema istom dužnosniku.

Postoji osnovana sumnja i da je od siječnja 2023. do 5. travnja 2024., u Dubrovniku, učestalo kontaktirao izvanbračnu suprugu govoreći joj razne uvrede te joj upućivao pozive i slao uvredljive poruke njenim bližnjima.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 9. travnja 2024., predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor", objavio je DORH.

Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako je oštećenik u ovom slučaju gradonačelnik Mato Franković, a Niko Marić Milković, koji je otprije poznat policiji, se tereti kako mu je prijetio smrću. Riječ je o slučaju u kojem je prijetnja smrću napisana u pismu koje je stiglo na službenu adresu gradske uprave, a u kojoj se Frankoviću prijeti jer je za doček nove godine na Stradunu pjevao Zdravko Čolić. 

"Druže Frankoviću kad smo mi branili Dubrovnik od četnika i Srbadije 1991. godine ti danas pozivaš srbske pjevače na Stradun kao Zdravka Čolića i druge Cece srbske koji su pjevali na Palama četnicima, sad misliš da ćeš teško zezat hrvatski narod. Posljedna opomena, da ćemo preorati dinamitima cijeli Stradun. A tebe objesiti na jarbol na Stradunu", stajalo je u pismo koje je gradonačelnik objavio na svom Facebook profilu.

Franković je uz objavu tada napisao: Čestitka za dobro jutro od 'branitelja' koji se nisu imali hrabrosti potpisati.

Popularni Članci