POPLAVA POGODILA TRPANJ Poplutale kuće, vatrogasci imali neprospavanu noć (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Poplave uslijed snažnog kišnog nevremena pogodile su područje Trpnja na Pelješcu jučer ujutro, a vatrogasci i danas imaju pune ruke posla. 

Kako su za Dubrovački dnevnik izjavili iz DVD-a Trpanj, poplavljen je dio kuća, poslovnih prostora, ali i prostorije električne centrale. Prema njihovim riječima, vodu su ispumpavali cijelu noć. 

Županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović izjavio je kako je jučer poslijepodne i noćas situacija bila poprilično teška. 

'Jutros smo povukli dodatne snage, no tokom popodneva i noći situacija je bila dosta loša. Dio kuća se našao pod vodom i prioritet nam je bio da pomognemo tim ljudima. Ovo je već treći put u zandje vrijeme da poplava pogađa područje Trpnja, no ovaj put je riječ o najtežoj poplavi koja je pogodila područje i ispod, i iznad zaobilaznice te je poplavio dio kuća,' kazao je Simović za Dubrovački dnevnik. 

Osim DVD-a Trpanj, na terenu su bili i pripadnici JVP Dubrovačko primorje, ali i vatrogasci Slanoga, Orebića i Kune. Prema informacijama s terena, situacija se trenutno smiruje, no ponovno je počela padati kiša koja bi mogla ponovno otežati posao. 

Popularni Članci