'

Policija oduzela automobil muškarcu kojega je zatekla u vožnji iako mu je vozačka dozvola poništena zbog ranijih kazni

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Upravljao je osobnim vozilom BiH nacionalnih oznaka, a prometnom kontrolom je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova.

"Najveća predložena kazna u proteklom tjednu je ona koju su predložili policijski službenici Policijske postaje Metković za 42-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je 30. listopada u kasnim večernjim satima zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Metkoviću.

Upravljao je osobnim vozilom BiH nacionalnih oznaka, a prometnom kontrolom je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova. Isključen je iz prometa, uhićen i odveden na nadležni sud  uz optužni prijedlog kojim policija predlaže kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, zaštitnu mjeru upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca i zaštitnu mjeru oduzimanja osobnog automobila, koje mu je policija privremeno oduzela.

Kada su za to ispinjeni zakonski uvjeti policija je ovlaštena vozilo oduzeti privremeno, za razliku od suda koji odlukom vozilo oduzima trajno, a od vozača se oduzima vozilo u kojem je zatečen da čini prekršaj, neovisno o tome je li on vlasnik ili ne.

Nadležni sud je vozača pustio na slobodu uz odluku da se postupak nastavlja redovno", priopćili su iz dubrovačke policije. 

Popularni Članci