test

Policija kažnjavala nesavjesne vozače, zabilježeno pet prometnih nesreća

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić/ARHIVA
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  pet prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a tri su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježene su tri prometne nesreće. 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 298 represivnih mjera od kojih policija izdvaja mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 124 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 40 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 6 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 16 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. 

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 19 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 13 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, poručili su iz policije.

Popularni Članci