POLICAJAC U PREKRŠAJU Bivši voditelj krim policije u Stonu s ekipom lovio oboritu ribu gdje se to ni u ludilu ne smije

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Trojica muškaraca jučer su u jutarnjim satima zatečeni u lovu na ribu u Nacionalnom parku Mljet, među kojima je bio i L.M., policijski službenik i bivši voditelj kriminalističke policije PP Ston. 

Vrijedi spomenuti kako postoje određeni propisi koji unutar NP Mljet reguliraju pitanje rekreacijskog ribolova, dakle što se može loviti, u kojim količinama i kojim alatima.

Prema informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, nakon što su primijetili kako izvlačenje ribe od strane trojice s plovila ne udovoljava tim propisima tj. nakon što su ih zatekli u prekršaju, prišli su im i zatražili od njih da se predstave. Nakon što su se odbili legitimirati, osim vlasnika plovila koji je to učinio, pozvali su policiju koja je izašla na teren. 

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, i po dolasku policije, dvojac s plovila, među kojima i policijski službenik L.M., ponovno se odbio legitimirati pa je policija kazala kako trebaju poći s njima u postaju. Ekipa koja je zatečena na plovilu, neslužbeno doznajemo, je odgovorila kako 'nemaju više goriva i kako ne mogu u policijsku postaju'. Nakon toga su dotegljeni od Mljeta do Dubrovnika gdje su odvedeni u postaju. Neslužbeno doznajemo kako je među ulovom bila i oborita riba škrpina, ali i jastozi, hlapovi što je otvorilo pitanje namjene ulova, posebno ako se u obzir uzme kako je vlasnik plovila na kojem su zatečeni ujedno i vlasnik restorana, no to će se tek utvrditi. 

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske županije odgovorili su kako je kriminalističko istraživanje u tijeku nakon čega će biti poznato više službenih detalja. 

Popularni Članci